Golconda

16/12/2023 – Tótum Revolútum – Calàbria 66 (Barcelona).

Una proposta musical festiva, contagiosa i plena de llum

Feia mesos del primer cop que vam conèixer als Golconda en directe, al Festotem, i teníem moltes ganes de tornar-los a veure i gaudir del seu directe festiu, ple de llum i de música bonica. (Veure la nostra crònica del seu pas pel Festotem, https://www.instagram.com/p/CoZWMCxNtrQ).

La darrera sessió del Tótum Revolútum Fest del 2023, programada pel dissabte 16 de desembre en el lloc habitual d’aquest festival, l’auditori de l’espai Calàbria 66, ens va ens va proporcionar l’oportunitat de retrobar-nos amb els Golconda y de comprovar que estan en plena forma. Precedits per Aran Prog Project en la seva presentació oficial en directe (https://sudandorock.com/aran-prog-project/), els Golconda van prendre possessió de l’escenari, fent evident que es un espai on es senten comodíssims i on es mouen amb una naturalitat sorprenent.

Golconda és una jove banda catalana de folk i rock progressiu que va tenir el seu embrió en el grup de folk Trucupas, projecte que en Miquel i el Luca van tirar endavant quan es van conèixer a Itàlia. Ja en terres catalanes, el 2019, van formar Golconda, evolucionant l’estil folk del seu projecte origen i barrejant-lo amb camins més propers al rock i el metal progressiu. Al 2021 van editar el seu únic treball fins ara. Un projecte de títol homònim, format per vuit cançons instrumentals que són una perfecta presentació de la varietat de matisos que té la seva música. Una proposta musical molt genuïna, construïda amb una premissa realment destacable: fer allò que realment els agrada, sense deixar-se influenciar per si el que fan funcionarà millor o pitjor amb el públic, però fen-t’ho amb qualitat artística i bon gust. Abans i durant el seu concert, ens explicaven que estan treballant en el seu segon projecte que veurà la llum al 2024. Pel moment vital que ens mostren, estem segurs que serà un treball espectacular.

La banda està formada per sis grans músics a tenir molts presents:

– Miquel Martínez: flauta travessera, saxo i veu.

– Luca Palazzo: guitarra espanyola, guitarra elèctrica, veu

– Marta Barbero: violí

– Pau Rosés: baix – Jordi Sala: guitarra elèctrica

– Jordi Sala: guitarra elèctrica, veu

– Gerard Tort: bateria

Junts formen Golconda i us podem assegurar que dalt de l’escenari conformen un únic ens musical amb una personalitat festiva i contagiosa. Estem contents amb els moments que vam poder capturar del seu pas pel Tótum Revolútum (veure fotografies adjuntes), perquè pensem que plasmen molt bé tota la vitalitat amb la que es mouen i presenten la seva música en directe. Malgrat algun problema tècnic inicial amb algun instrument, el concert que Golconda va oferir-nos va ser memorable, ple d’energia i bones vibracions.

Golconda ens explica que la seva música és instrumental, però al concert els vam tornar a sentir cantar Acquaviva en un dialecte de la llengua napolitana y també cantar aquest preciós tema que fan a capela, The Auld Triangle. Per una altra banda, al Miquel també el veiem cantar quan toca la flauta travessera projectant la seva veu. Si és cert que tota la part instrumental de la seva música té un pes enorme i en directe cada un dels instruments sona distingible i alhora, part d’un tot.

Com hem comentat, l’actuació va formar part del programa del Tótum Revolútum Fest, un festival que ja compta amb vuit edicions d’història i que està enfocat a la divulgació i promoció de música progressiva, oberta i de qualitat a la ciutat de Barcelona. Tots els amants del rock progressiu coneixem aquest festival i estem enormement agraïts del treball que porten fen els seus  organitzadors. Pel 2024 ja ens han anunciat cinc noves dates que caldrà que ens reservem, malgrat que encara no estan confirmades les bandes: 10/02, 23/03, 20/04, 16/05 i 18/05.

Amb aquest somriure a la memòria que ens van deixar després del seu bonic concert a Calàbria 66, ens quedem realment expectants de veure com serà el segon treball dels Golconda.Fitxa del concert
. Data: 16/12/2023
. Lloc: Calàbria 66 (Barcelona)
. Grup: Golconda
. Organitzador: Tótum Revolútum Fest
. Fotografiess: Quico Gras (SR)
. Crònica: Oscar Saro (SR)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *